Articole Populare

Planta ce scade glicemia în doar 2 ore! Coada-calului este excelentă în cazul diabetului zaharat de tip II

Diabetul zaharat de tip II este frecvent întâlnit la persoanele ce au peste 35 de ani şi apare când celulele din corp nu mai răspund la acţiunea insulinei şi când pancreasul nu mai produce suficientă insulină.

horsetail-preparations

Pentru a preveni agravarea situaţiei, în special a problemelor cardiovasculare, este necesar controlul glicemiei.

Tratamentul cu coada calului scade nivelul glicemiei

Pulberea de coada-calului este foarte eficientă în scăderea glicemiei. În urma unui studiu, s-a demonstrat că o doză de coada-calului, administrată pe stomacul gol, reduce semnificativ nivelul glicemiei, după doar  2 ore de la utilizare.

Mod de preparare:

Se macină părţile aeriene uscate ale plantei cu râşniţa. Pulberea obţinută se pune în borcane de sticlă, închise ermetic, în locuri întunecoase.

Mod de administrare:

Se ia câte o linguriţă de pulbere, cu 10 minute înainte de mese, timp de 4 săptămâni. Se ţine sub limbă câteva minute, apoi se înghite cu apă. Se face o pauză de 30 de zile, apoi se poate relua cura.

Coada-calului are un conţinut bogat de mangan, calciu, fier, flavonoide, esteri ai acidului cafeic, taninuri, alcaloizi, glicozide şi siliciu.

Precauţii

Coada-calului împiedică absorbţia vitaminei B1, de aceea nu trebuie administrată împreună cu suplimentele ce conţin această vitamină. Cei care suferă de boli cardiace sau renale ar trebui să ceară sfatul medicului înainte de a utiliza coada-calului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Surse selective: wikipedia.org, drmalcolmkendrick.org, allotment-garden.org

Printare
error: Content is protected !!