Articole Populare

Planta ce crește peste tot în țara noastră! Poate opri dezvoltarea tumorilor chiar dacă lumea o vede ca pe o simplă buruiană.

Știrul este o plantă bogată în vitaminele A, K, B1, B3, B5, B6, B17, C, E. Pe lângă aceasta, mai conține riboflavină, acid folic și folat, minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc și cupru. O adevărată comoară de sănătate! Dar asta nu e tot. Știrul este cu 25% mai bogat în proteine decât produsele din porumb sau soia.

Frunzele de știr pot fi utilizate la prepararea ciorbei sau tocăniței.La fel, le poți folosi la salată. Cele mai utile pentru sănătate sunt frunzele din partea de jos a tulpinii, nu frunzele tinere. Le poți culegi toată vara până toamna. Din semințe, se poate de obținut făină sau ulei. Dacă vreai să încerci un gust nou, încearcă să le prăjești! Au gust delicat! Praful de semințe are un gust piperat, respectiv, îl poți folosi în calitate de condiment. Făina, care are avantajul conjunctural de a nu avea gluten, o poți folosi în tot felul de copturi.

Dacă suferi de artrită sau reumatism, sau ai probleme cu rinichii, atunci nu ar trebui să folosești des știrul în alimentație. Asta pentru că el conține acid oxalic, care stopează absorbția de calciu și zinc în organism. În rest, toți o pot folosi. Menționăm special faptul că nici o specie de știr nu este toxică!

Dacă ai diaree, știrul e leacul tău. Iar dacă te doare gâtul, o gargară cu ceai de frunze de știr te va ajuta indubitabil.

Desigur, știrul nu este o panacee. Dar problemele de sănătate menționate anterior le rezolvă excelent. Încearcă și tu!

Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: fooddiversitynow

Printare
error: Content is protected !!