Articole Populare

Oamenii de știință din Rusia au demonstrat faptul că rugăciunea grăbește vindecarea și reface conștiința deteriorată!

Pentru oamenii religioși puterea rugăciunii este ceva evident și de la sine înțeles. Însă acum acest lucru a fost confirmat și de oamenii de știință. Ei afirmă că credința în Dumnezeu și rugăciunea îl pot face pe om nu doar mai fericit, ci și mai sănătos.

Astfel, Dr. Harold G. Koening de la Universitatea Duke ne comunică: ”Atunci când oamenii se îmbolnăvesc, studiile arată că ei se însănătoșesc mai repede dacă se roagă”.

”Noi am ajuns la așa concluzii analizând 1500 de pacienți. În afară de aceasta, graficele elaborate ne demonstrează că persoanele religioase au o sănătate fizică și psihică mai bune”, a mai spus Dr. Koening.

Cu puțin timp în urmă oamenii de știință de la Universitatea din Sankt-Petersburg au ajuns la aceleași concluzii. Ei a dovedit că vindecarea pacienților este datorată în multe cazuri anume rugăciunii.

Dar cum se petrece acest lucru de fapt?

Svanții au constat faptul că în timpul rugăciunii o parte a creierului numită cortex se dezactivează parțial ori complet. Aceasta face ca sentimentul de nesiguranță și neliniște să dispară ori să se reducă.

Dr. Slezin a analizat activitatea creierului unui călugăr aflat în rugăciune. Tomograful a arătat că cortexul lui se dezactiva complet în timpul rugăciunii. Același fenomen are loc și în cazul copiilor de până la 3 luni atunci când stau în brațele mamei lor.

Dezactivarea completă ori parțială a cortexului face ca sistemul imun să se restarteze și astfel să devină mai puternic. În urma acestui fapt, vindecarea este mai ușoare și mai rapidă.

Dr. Slezin a mai declarat că rugăciunea este un remediu puternic contra stresului și depresiei.  ”Rugăciunea reface structura deteriorată a conștiinței” a spus acesta.

Totodată, cercetătorii ruși au descoperit faptul că tensiunea arterială se normalizează în timpul ceremoniilor religioase. Însă despre aceasta vei putea citi în alt articol pe Sanatosi.com

Îți dorim multă sănătate.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!