Articole Populare

Nu bea niciodată apa de pe noptieră – iată care e motivul

Cunoscând importanța apei, multă lume lasă un pahar de apă pe noptieră înainte de a merge la culcare, pentru eventualitatea în care se trezesc în timpul nopții să bea apă. Și, pentru cei care au făcut asta sau o fac în mod regulat, știți gustul straniu pe care îl are apa dimineața.

Apa obișnuită, spre deosebire de mâncare, nu conține zaharuri sau proteine, pe baza cărora s-ar putea multiplica microorganismele. Deci, nu putem spune că de vină sunt microbii.

Never-Drink-the-Water-from-Your-Nightstand-Here-is-the-Reason

Pe de altă parte, apa lăsată într-un pahar este mai susceptibilă la particulele de praf și bacteriile din aer.

Când apa este expusă la aer, absoarbe dioxidul de carbon, o mică parte fiind transformată în acid carbonic. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că apa își poate schimba structura chimică. Pentru a fi mai exacți, acidul carbonic se transformă în carbonat sau bicarbonat când cedează unul sau doi protoni, care, în consecință, schimbă pH-ul apei. Aceste modificări îi schimbă și gustul.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că apa care stă pe noptiera ta este periculos de băut, dar este, cu siguranță, ceva ce ar trebui de luat în considerare, ținând cont de faptul că apa a venit în contact cu mult praf și bacterii. Așadar, data viitoare când setea te trezește din somn, trage o fugă pur și simplu la bucătărie și ia-ți apă proaspătă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Sursa: healthyfoodteam.com

Autor text:  Sănătoşi.com

Printare
error: Content is protected !!