Articole Populare

Mineralul Tiroidei, Cancerului, Imunității și Longevității: Este vorba de Seleniu!

Seleniul este un element chimic descoperit de către Berzelius în 1817 și studiat mai departe de către alți cercetători. În procesul de cercetare s-a determinat faptul că el este unul dintre cele mai importante minerale răspunzătoare de buna funcționare a organismului uman.

Iată ce roluri joacă seleniul în organismul nostru:

Previne cancerul – studiile arată că persoanele bolnave de cancer au în organism foarte puțin seleniu. Cercetătorii afirmă lipsa de seleniu în organism este unul din factorii care cauzează această boală.

9ce4126ab0

Un puternic anti-oxidant – împreună cu vitamina E, seleniul funcționează în organism ca anti-oxidant, adică ca substanță care încetinește îmbătrânirea și degradarea țesuturilor și organelor.

Reduce stresul – seleniul funcționează în calitate de calmant natural.

Reglează activitatea tiroidei – seleniul face ca glanda tiroidă să funcționeze corect.

Fortifică sistemul imunitar – ajutând la reproducerea globulelor albe din sânge, responsabile de apărarea organismului de viruși și bacterii.

Protejează inima – reducând riscul coagulării sângelui, fapt care împiedică să se întâmple atacul de cord. De asemenea, seleniul scade nivelul colesterolului rău, ajutând astfel la buna funcționare a inimii.

Previne mătreața și vindecă acneea – deosebit de benefic este seleniul pentru piele. Acesta redă sănătate tenului și scalpului.

Necesar pentru sănătatea sexuală a bărbaților – lipsa sau deficitul de seleniu în organismul unui bărbat poate duce la infertilitatea lui.

Știind aceste lucruri, suntem obligați să consumăm cât mai multe alimente care conțin acest element atât de necesar sănătății noastre.

Nu uita să te împărtășești cu prietenii tăi cu acest material util.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!