Articole Populare

Vă placeţi să trageţi câte un pui de somn? Iată durata optimă pentru beneficiul creierului

Sunteţi mereu obosit sau vă îmbolnăviţi repede? Pe această cale organismul vă spune că duc elipsă de suficient somn calitativ. Nu contează dacă faceţi sport sau consumaţi mâncare sănătoasă; dacă nu vă împliniţi somnul, sănătatea poate fi în primejdie. Un studiu recent arată că un somn scurt în timpul zilei este foarte util pentru funcţionarea creierului. De asemenea studiul a descoperit că un astfel de somn contribuie la transformarea memoriilor pe termen în memorii pe termen lung, făcând astfel loc pentru noi informaţii.

pdsmn

5 beneficii minunate ale somnului la amiază

1. Vă ajută să slăbiţi

Lipsa de somn afectează hormonii grelina şi leptina. Aceştia mai sunt cunoscuţi ca hormonii foamei, căci sunt responsabili pentru pofta de mâncare, de aceea atunci când ei nu funcţionează bine, vi se face foame. Atunci când dormiţi la amiază are loc echilibrarea acestor hormoni.

2. Îmbunătăţeşte memoria

Cercetătorii au descoperit că somnul la amiază îmbunătăţeşte funcţionarea generală a creierului şi mai ales memoria, prin modalitatea pe care am descris-o mai sus.

3. Previne îmbătrânirea prematură

Somnul ajută la întinerirea pielii prin secreţia hormonilor de creştere care reînnoiesc celulele îmbătrânite. Iată de ce un astfel de somn mai este numit şi “somnul frumuseţii”.

4. Contribuie la refacerea celulelor

În timpul somnului organismul nostru produce proteine care refac celulele vătămate de toxine şi stres. Iar simularea secreţiei hormonale datorată somnului la amiază duce la refacerea ţesutului muscular.

5. Îmbunătăţeşte performanţa generală

Somnul la amiază îmbunătăţeşte activitatea fizică şi mintală a organismului. Dacă faceţi sport, somnul vă va ajuta să îmbunătăţiţi performanţele şi să vă recăpătaţi mai repede forţele. Cercetătorii afirmă că o durată optimă pentru somn la amiază este de 20-40 de minute, astfel încât organismul să nu intre în somn adânc.

Magneziul vă poate ajuta să vă relaxaţi muşchii şi să vă calmaţi nervii – premise necesare pentru un somn bun.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: livingtraditionally.com

Printare
error: Content is protected !!