Articole Populare

9 metode de a curăţi organismul cu ajutorul lămâii. Niciodată n-aş fi crezut că detoxifierea poate fi atât de simplă!

Organismul nostru intră în contact cu o mulţime de toxine, care sunt substanţe chimice conţinute în produse alimentare, în aer poluat şi în alte lucruri cu care interacţionăm pe parcursul unei zile obişnuite.

Sigur transformarea mediului înconjurător nu stă în puterile noastre, dar ce putem face realmente este să eliminăm substanţele nocive din organism. Cu atât mai mult că procedura este destul de simplă, căci lămâile pot fi găsite în orice gospodărie!

Redacţia noastră a selectat 9 metode de eliminare a toxinelor din organism cu ajutorul acestui fruct citric.

Cum curăţim organism cu ajutorul lămâii

1

 1. Începeţi ziua cu un smoothie
  Se ştie că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Mâncarea de dimineaţă determină eficienţa metabolismului pe parcursul întregii zile.
  Începând ziua cu o băutură smoothie, vă asiguraţi organismul cu o funcţionare normală. Pentru a accelera procesele metabolice şi a elimina toxinele din organism, adăugaţi puţin suc sau coajă de lămâie în băutura smoothie preferată.
 2. Faceţi bucatele mai gustoase
  Aproape orice bucate devin mai gustoase dacă adăugaţi suc de lămâie în ele. Data viitoare în loc de a săra mâncarea, pur şi simplu stoarceţi o felie de lămâie.
 3. Preparaţi un tonic
  Dacă organismul cere o detoxifiere rapidă, preparaţi un astfel de tonic: amestecaţi sucul a 1 lămâie cu ½ de linguriţă de miere de albine, un vârf de cuţit de piper negru măcinat, 1 lingură de oţet de mere şi puţină apă rece. Tonicul se bea dimineaţa imediat după trezire.

 4. Preparaţi un adaos pentru salate
  În loc să cumpăraţi maioneză sau alte adaosuri din supermarket, mai bine amestecaţi puţin suc de lămâie, miere de albine şi ulei de măsline. Veţi obţine un adaos foarte gustos şi mai ales sănătos!
 5. Faceţi o pastă de lămâie
  Dacă pielea dvs. suferă de exces de toxine, faceţi o pastă simplă alcătuită din doar 2 ingrediente. Amestecaţi suc de lămâie şi curcumă până obţineţi o masă omogenă şi consumaţi-o dimineaţa pe stomac gol.
  2
 6. Consumaţi apă cu lămâie
  Un pahar cu apă caldă cu lămâie este perfect pentru detoxifiere şi îmbunătăţirea digestiei. Dacă nu vă place gustul, puteţi adăuga câteva bucăţele de castravete sau miere de albine.
 7. Combinaţi lămâia cu ghimbir
  O asemenea combinaţie eficientizează la maxim procesele de detoxifiere. Consumul de băutură pe bază de lămâie şi ghimbir este deosebit de folositor în perioada rece a anului şi pe timp de epidemie de gripă.
 8. Consumaţi ceai cu lămâie
  Dacă vă place ceaiul din ierburi sau cel verde, adăugaţi în ceaşcă o felie de lămâie. Astfel organismul va fi alimentat cu vitamina C şi îşi va întări imunitatea.
 9. Adăugaţi în sucuri puţin suc de lămâie
  Dacă stoaceţi sucuri acasă, adăugaţi în ele şi puţin suc de lămâie. Băutura va căpăta multe vitamine şi alte elemente folositoare.

3

Multe fructe şi legume pot accelera procesul de detoxifiere, dar lămâile sunt adesea considerate cele mai eficiente în acest sens. Aceste citrice au conţinut ridicat de vitamina C, fibre şi minerale care îmbunătăţesc detoxifierea şi energizează organismul.

Dacă simţiţi permanent slăbiciune, oboseală sau somnolenţă, este un indiciu că aveţi nevoie de detoxifiere, iar lămâia este soluţia ideală! Astfel nu numai că vă veţi curăţi organismul, dar veţi îmbunătăţi starea sa generală. Dar prietenii dvs. ştiu de proprietăţile minunate ale lămâii?

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Sănătoşi.com

Printare
error: Content is protected !!