Articole Populare

Le aruncăm la gunoi deși ele albesc dinții, sunt un bun somnifer, previn ridurile și frăgezesc carnea!

Deși la prima vedere par total inutile, în realitate cojilor de banane le putem găsi o sumedenie de utilizări. Astfel, dacă sunt puse la grătar, fierte sau coapte, ele pot fi chiar și mâncate! Iar dacă le dai prin blender, poți face din ele un smoothie delicios.

În cele ce urmează îți prezentăm încă 6 mijloace de utilizare a cojilor de banane:

f106daf371

1. Ceaiul de coji de banane ca un bun somnifer – astfel, dacă vei fierbe timp de 10 minute câteva coji de banane iar ceaiul obținut îl vei bea înainte de somn, vei dormi ca prunc.

2. Cojile de banane albesc dinții – masează dinții cu partea interioară a cojii timp de 5 minute înainte de a-i spăla cu periuța și pasta de dinți obișnuită. Datorită conținutului de potasiu din coajă, dinții vor deveni mai albi.

3. Cojile de banane tratează acneea și coșurile – trebuie doar să masezi tenul cu partea interioară a cojii, iar peste 5 minute să speli fața cu apă călduță.

4. Cojile de banane reduc ridurile – efect datorat conținutului de antioxidanți, care stimulează producția colagenului și ameliorează circulația sanguină în zona respectivă.

5. Lustruiește încălțămintea cu coji de banane – ceea ce reprezintă o alternativă excelentă pentru crema de pantofi obișnuită.

6. Frăgezește carnea cu coji de banane – pentru aceasta este nevoie să pui în tava cu carne o coajă de banană. După ce vei scoate carnea din cuptor, aceasta va fi mult mai suculentă decât de obicei.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Surse selective: medicaldaily.comtrashbackwards.com

Printare
error: Content is protected !!