Articole Populare

Iată de ce lămâile trebuie îngheţate. Aflând motivul veţi face asta permanent!

Coaja de lămâie conţine de 10 ori mai multe vitamine decât sucul! Ea este deosebit de utilă atât în gospodărie, cât şi pentru sănătate. Cercetările recente au demonstrat efectele cojii de lămâie în profilaxia cancerului!

Pentru a simţi toate foloasele lămâii, încercaţi să puneţi în practică sfaturile noastre. E o soluţie minunată care previne multe dureri!

1
Lămâie îngheţată

E suficient să puneţi în congelator pentru câteva ore o lămâie spălată bine, după care să o daţi la răzătoare. Puteţi folosi nu doar coaja, dar şi miezul cu tot cu sâmburi. E dificil de ras o lămâie proaspătă, iar congelatorul rezolvă această problemă!

Lămâia poate fi adăugată în diferite bucate, conferindu-le un gust şi o aromă deosebită. Salatele, sosurile, supele, bucatele din peşte şi carne vor avea doar de câştigat de la un adaos de citrice aromate!

Coaja de lămâie poate să neutralizeze celulele canceroase şi să elimine substanţele toxice din organism. Tocmai de aceea lămâia este de multe ori recomandată ca soluţie profilactică ce ajută organismul să depăşească orice nereguli de funcţionare.

2
Cum folosim coaja de lămâie

Lămâia ajută la soluţionarea multor probleme din gospodărie: sucul său curăţă extraordinar suprafeţele din camera de baie, coaja împrospătează aerul şi alungă insectele etc.

Coaja de lămâie poate fi nu doar îngheţată, dar şi uscată. O soluţie deosebită pentru folosirea cojii de lămâie în calitate de condiment este prepararea pudrei de lămâie, este suficient să mărunțiți cu ajutorul blender-ului coajă uscată de lămâie. O asemenea pudră va conferi bucatelor o aromă plăcută, putând fi adăugată în salate, terciuri şi chiar ceai sau cafea.

Dacă în pudra de lămâie adăugaţi zahăr, veţi obţine ceva cu totul extraordinar: zahăr de lămâie! Zahărul amestecat cu pudră va absorbi substanţele folositoare ale lămâii şi va deveni de neînlocuit pe rafturile din bucătărie!

În caz de poftă redusă de mâncare se recomandă mestecarea cojii de lămâie pentru îmbunătăţirea metabolismului şi a funcţionării sistemului digestiv şi a vezicii biliare. În plus, ea are efecte antiinflamatorii: dacă începe să vă doară gâtul, mestecați imediat o bucăţică de coajă de lămâie şi foarte curând veţi vedea efectele!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!