Articole Populare

Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci câte 2 banane cu pete negre pe zi timp de o lună

Bananele! Pe lângă faptul că aceste fructe ieftine sunt pline de substanțe nutritive, ele mai sunt și delicioase! Nu e de mirare că banana este alimentul preferat al multora dintre noi. Dar, pentru că acestea sunt atât de accesibile, noi de multe ori uităm că bananele sunt într-adevăr un super-aliment. Așa că în timp ce toți ceilalți se grăbesc să cumpere produse alimentare exotice scumpe, poate că e timpul să privim bananele dintr-un alt punct de vedere. Probabil că aveți deja niște banane în bucătăria dvs, dar ce culoare au ele în acest moment?

Cu cât bananele devin mai coapte, coaja lor galbenă începe să capete o culoare maronie și plină de pete. În cele din urmă, ele devin complet maro sau chiar negre, iar noi le aruncăm pentru că presupunem că acestea s-au stricat. Dar, conform studiilor, cu cât mai multe pete maronii are o banană, cu atât ea este mai coaptă, și conține mai mulți antioxidanți ce luptă împotriva cancerului. Incredibil! În plus, sunt și alte beneficii uimitoare pe care bananele le aduc organismului:

  1. Tensiunea arterială

Deoarece sunt bogate în potasiu și au un conținut scăzut de sodiu, bananele ajută la scăderea tensiunii arteriale și vă protejează de accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord.

  1. Energie

Bananele sunt bogate în calorii și sunt o gustare minunată înainte de antrenament. Vitaminele, mineralele și carbohidrații vor oferi organismului dvs energia de care are nevoie, iar potasiul va ajuta, de asemenea, la prevenirea crampelor musculare.

  1. Arsuri la stomac

Aveți nevoie de un antiacid? De ce să nu folosiți o soluție naturală delicioasă? Bananele combat eficient arsurile la stomac.

  1. Depresia

Bananele vă pot ajuta să luptați cu depresia deoarece acestea conțin un nivel ridicat de triptofan, care ajută la creșterea nivelului de serotonină.

  1. Constipația

Bananele conțin o cantitate mare de fibre care ajută la mișcările intestinale normale!

  1. Nervii/PMS

Aveți stări de nervozitate? Bananele sunt bogate în vitamina B, care vă poate ajuta să vă calmați nervii.

 

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!