Articole Populare

Efectele miraculoase ale pietrelor prețioase asupra sănătății

Pietrele prețioase sunt biostimulatori naturali. Tibetanii folosesc de foarte mult timp mineralele în timpul preparării diferitelor medicamente. De asemenea, era răspândit masajul cu pietre a punctelor active de pe corp și aplicarea pietrelor pe locurile dureroase.

Litoterapia – tratarea cu pietre prețioase – este un domeniu din medicina naturistă care este mai puțin cunoscut, dar începe să ia amploare. Componența chimică a unor pietre nu este cunoscută complet, deși unele persoane au simțit efectele pozitive atât asupra sănătății, cât și asupra vieții lor, în general, atunci când au purtat bijuterii confecționate din aceste pietre.

În continuare vă prezentăm lista celor mai răspîndite și accesibile pietre care sunt foarte frumoase și au efecte terapeutice. Încercați și veți simți că energia pietrelor face minuni!

Proprietățile terapeutice ale pietrelor prețioase

1. Lapisul

Lapisul este o piatră transparentă de culoare albastră, gri sau mov. Dacă veți pune în apă o piatră de lapis originală, aceasta nu va colora apa. Ea reprezintă cerul. Dacă este încălzită această piatră va avea o culoare foarte intensă. Sursele de lapis se află în munți la înălțimi înalte. Purtați lapis dacă doriți ca relația cu persoana iubită să se consolideze și să reușiți în toate domeniile. Nuanțele sale de albastru liniștesc și ameliorează relațiile dintre oameni.

Lapisul este util pentru persoanele care activează în colective și deseori țin discursuri în public. Această piatră prețioasă ajută la găsirea unor noi idei și previne efectuarea greșelilor din neatenție. Tratează epuizarea nervoasă, insomnia, redă energie și încredere în sine.

1-1

2. Hematitul

Este o piatră de culoare neagră sau roșu închis. Este cunoscută și sub denumirea de perla neagră. Principala proprietate a acestei pietre este protecția, totodată este foarte utilă pentru bărbați. Se recomandă purtarea acestei pietre în cazul unor afecțiuni de sânge sau a sistemului urinar. În antichitate această piatră era purtată de ostași ca simbol al bărbăției, curajului și cunoașterii lumii. Cea mai reușită combinație este cu argintul, care este capabil să vă păzească de întâmplări neplăcute în timpul călătoriilor.

2

3. Labradorul

Este o piatră de culoare verde, cu nuanțe gri, cu un luciu mat și sclipiri multicolore. Această piatră cu diferite nuanțe fermecătoare ridică moralul și creează o bună dispoziție pentru orice activitate. Aceasta vă poate scăpa de stres, ameliorează contracțiile musculare, tratează infertilitatea atât la femei, cât și la bărbați. Se consideră de mare ajutor pentru oamenii de creație. Nuanțele sale neobișnuite inspiră, creează emoții pozitive și facilitează munca.

3

4. Turcoazul

Este piatra fericirii și a prosperității financiare! Turcoazul scoate oboseala și aduce pacea în casă. Persoanele care poartă turcoaz sunt mai puțin conflictuale și mai puțin deschise. Turcoazul tratează bolile de ficat, stomac, ajută la relaxarea rapidă a persoanelor stresate. Pentru aceasta este suficient să ții ceva timp piatra în mână. Turcoazul se consideră simbolul moralității, fidelității și ajută în viața personală.

4

5. Serpentinul

Este o piatră de culoare verde închis de o nuanță nobilă, cu un model floral caracteristic. Principala caracteristică a pietrei este absorbția energiei și a emoțiilor negative, a bolilor. Persoanelor care administrează medicamente și se tratează de vreo boală serioasă li se recomandă purtarea serpentinului. Piatra mărește eficiența preparatelor.

Serpentinul ameliorează afecțiunile ce țin de rinichi, tensiune arterială ridicată, dereglări ale sistemului digestiv și altele. Dacă veți netezi periodic suprafața pietrei, vă veți calma și relaxa.

5

6. Carneolul

Este o piatră deosebită, de culoarea portocalie care vă ajută să vă găsiți jumătatea și să o mențineți lângă dvs. Este foarte folositoare pentru femei: reglează echilibrul hormonal, acționează benefic asupra pielii, dinților și a părului. Dacă aveți dureri de cap, țineți piatra la tâmple sau pe ochii închiși. Această piatră calmează, îmbunătățește circulația și reglează tensiunea arterială ridicată. Pentru persoanele iritabile, carneolul este de neprețuit. Strălucirea sa mată previne apariția agresiunii și oprește stăpânul înainte de a săvârși fapte negândite.

6

7. Ochiul de tigru

O piatră foarte interesantă care ajută proprietarului să-și facă ordine în sufletul său, în dorințele sale și necesitățile sale. Ajută la focusarea atenției. De asemenea, este folositoare femeilor, deoarece inhibă pofta de mâncare, gelozia și neglijența. Piatra de culoare maro poate să facă lumină într-o situație de viață, învață stăpânul cum să atragă atenție la detaliile care trec neobservate. Se recomandă purtarea ochiului de tigru în timpul unor schimbări majore, în caz de insuficiență de optimism. Strălucirea sa extraordinară vă încarcă cu energie și vă redă pofta de viață!

7

Este destul de simplu de înțeles de ce pietrele au o asemenea influență asupra oamenilor. Sunt parte a naturii de care poți să te atingi în orice moment. Omul este parte a pământului, a elementelor chimice care există în pietre și totodată există și în organismul nostru în cantități neînsemnate: în oase, sânge, straturile pielii.

De asemenea, pietrele prețioase, care au un aspect natural fascinant, au proprietăți de a îndepărta stresul și suprasolicitarea nervoasă cauzate de supraoboseală.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!