Articole Populare

Ea își ștergea fața cu o felie de cartof crud în fiecare zi înainte de culcare. Nu mă așteptam la un astfel de efect!

Ca urmare a diferitelor probleme de sănătate sau pur și simplu din cauza vârstei, pe față pot apărea pete întunecate, care sunt cauzate de hiperpigmentare. Acest lucru poate fi determinat de funcționarea defectuoasă a ficatului, de urmele lăsate de acnee, etc. De asemenea, poate fi pur și simplu o reacție a pielii. În toate cazurile, problema lasă urme vizibile, pe care dorim să le eliminăm de pe piele cât mai repede posibil.

Untitled

În continuare vă prezentăm 5 remedii naturale eficiente care vă pot ajuta să rezolvați problema hiperpigmentării.

  1. Cartofi cruzi

Cartofii conțin o mulțime de nutrienți, inclusiv vitamina B, care activează reînnoirea celulelor pielii, și nicotinamida – substanță cunoscută pentru proprietățile sale de albire. Se recomandă să vă ștergeți fața cu o bucată de cartof crud de 3-4 ori pe zi, timp de 10 minute. Dacă aveți tenul prea uscat, puteți umezi cartoful în puțină apă.

  1. Iaurt simplu natural

Iaurtul natural este un remediu excelent pentru tratarea tenului. Acesta conține acid lactic, care într-un mod delicat și eficient exfoliază și catifelează pielea, și decolorează petele. Ca iaurtul să acționeze la potențial maxim, aplicați-l pur și simplu pe petele întunecate de pe față sub formă de mască și țineți timp de 20 de minute. După câteva proceduri veți observa efectul.

  1. Aloe Vera

Aloe vera este un remediu extraordinar, care ajută nu doar în cazul arsurilor și a altor probleme ale pielii. Această plantă conține enzime care îndepărtează celulele moarte ale pielii, stimulează regenerarea pielii și ajută la îndepărtarea petelor de vârstă. Experții recomandă consumul zilnic a sucului din frunze de aloe vera, care se află sub pielița subțire. Trebuie doar să aplicați sucul pe petele de pe față în fiecare zi înainte de a merge la culcare.

  1. Oțet de mere

Oțetul de mere conține un complex de substanțe naturale, care ajută la curățirea și reînnoirea pielii. Proprietățile sale ajută și în caz de hiperpigmentare. Pur și simplu aplicați oțet de mere pe pată cu un disc de bumbac. Faceți acest lucru în mod regulat timp de o lună. Dacă aveți pielea prea sensibilă, puteți dilua oțetul cu puțină apă.

  1. Curcuma

Curcuma nu este doar un condiment popular, dar și un excelent remediu pentru piele. Este, de asemenea, un puternic agent antiinflamator. Adepții preparatelor cosmetice naturale recomandă aplicarea săptămânală a ei sub formă de mască. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți starea generală a pielii, dar, de asemenea, va ajuta la reducerea petelor întunecate.

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!