Articole Populare

De ce ar trebui să mergeți, nu să alergați pentru a pierde în greutate

Toată lumea este de acord cu mesajele Direcției de Sănătate Publică care îndeamnă la exerciții fizice regulate și moderate. Mersul pe jos în pas vioi poate fi mult mai eficient decât alergatul atunci când se dorește pierderea în greutate. Iată din ce motive:

Why You Should Walk, Not Run, Your Way To Fat Lossjpg

  1. Când faceți un exercițiu cardio intens cum ar fi alergatul, dvs. ardeți caloriile atât din mușchi cât și din grăsime. Organismul nu poate alege ce calorii să ardă, și, prin urmare, prin alergare dvs. micșorați de fapt, masa musculară care în cele din urmă vă face mai ineficient din punct de vedere metabolic.
  2. Prea mult exercițiu cardio crește producția unui hormon de stres numit cortizol, ceea ce duce la pofte alimentare mai mari, deoarece organismul dvs. vrea să compenseze toate acele calorii arse. Deci, în cele din urmă veți consuma mai multe calorii decât ați ars anterior.

** Prea multe exerciții cardio vă face rezistent la leptină, care are același efect hormonal ca privarea de somn. Acest lucru vă împiedică organismul să vă anunțe când este plin. Veți flămânzi foarte repede și din cauza nivelului ridicat de cortizol, veți dezvolta în cele din urmă rezistență la insulină și veți începe din nou să creșteți în greutate.

** Exercițiile cardiovasculare pot avea un impact negativ asupra funcției tiroidiene. Tiroida produce un hormon numit T4, iar pentru a avea un metabolism care să funcționeze corect, acest hormon este transformat apoi în T3. Dar, tiroida nu este în stare să producă T4 dacă nivelul de cortizol din organism este prea ridicat, și în acest caz totul se va termina cu un metabolism disfuncțional, pierderea energiei și incapacitatea de a arde grăsimi.

  1. Se consideră că alergatul are un impact nefast asupra articulațiilor și genunchilor, în special dacă sunteți supraponderal.

Rezumat: Alergatul poate provoca dezechilibre hormonale, reducerea masei musculare, încetinirea metabolismului, ceea ce poate duce la creșterea în greutate, iar dacă sunteți supraponderal, acesta poate avea un impact negativ asupra genunchilor.

Mersul pe jos, pe de altă parte, poate fi o alternativă mult mai echilibrată și mai sănătoasă, chiar dacă nivelul de ardere a caloriilor nu este la fel de înalt ca și în cazul alergatului. Când mergeți pe jos, dvs. micșorați cantitatea de cortizol, ceea ce are un efect mult mai bun pe termen lung. Mersul pe jos vă va face mai sensibil la insulină, ceea ce permite o mai bună ardere a caloriilor și nu  creează pofte și foame greu de controlat. În plus, mersul pe jos produce dopamină și serotonină la un nivel destul de ridicat, care vă fac să vă simțiți mai fericit și motivat, dându-vă o stare de bine.

Așa că, începeți să mergeți pe jos cât mai mult posibil! Mergeți cel puțin trei zile pe săptămână câte 30 de minute, crescând treptat durata. Alegeți mai bine să mergeți pe jos decât să alergați, mai ales dacă aveți peste 40 de ani și nu sunteți obișnuit cu un regim de exerciții. Dacă doriți să aveți un corp tonifiat și ferm, faceți săptămânal câteva exerciții de rezistență, timp de 20 sau 30 de minute. Combinați aceste sfaturi cu o dietă bună și nu va mai trebui să alergați din nou.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

Sursa: healthyfoodteam.com

Autor text:  Sănătoşi.com

Printare
error: Content is protected !!