Articole Populare

Dacă vei folosi Coada-Calului, vei avea păr și dinți perfect sănătoși. Este foarte simplu!

Coada Calului este o plantă foarte bogată în minerale. Ea conține calciu, siliciu, magneziu, fosfor și multe alte substanțe utile. Deficitul de siliciu îți poate cauza slăbirea oaselor și articulațiilor. Dinții, unghiile și părul vor deveni mult mai fragile. De asemenea, pielea ta va arăta mult mai îmbătrânită dacă organismul tău duce lipsă de siliciu.

Imagini pentru coada calului imagini

Medicii recomandă consumul acestei plante datorită efectelor sale remineralizante. Coada Calului poate trata osteoporoza, atrita, artroza și coxatroza. De asemenea, Coada Calului îmbunătățește densitatea oaselor, a părului și a unghiilor.

Pe lângă aceste proprietăți, Coada Calului reduce inflamațiile articulare. Puțini oameni cunosc faptul că această plantă este și un anti-cancerigen foarte activ.

Dacă suferi de vreo boală din cele menționate, atunci începe cât mai repede să te tratezi cu Coada Calului!

Dar trebuie să știi că sunt și contraindicații. Iată care sunt acestea:

  • Coada Calului nu trebuie utilizată pe termen lung, pentru că scoate din organism potasiul și vitamina B1.
  • Dacă ai boli de rinichi sau ești diabetic, trebuie să eviți această plantă. Același lucru este valabil pentru femeile însărcinate ori pentru cele care alăptează.
  • Pe durata tratamentului cu Coada Calului trebuie să eviți consumul de alcool.

Atenție: Coada Calului se asimilează cel mai bine în organism atunci când consumul acestei plante este însoțit cu mișcare. Oamenii de știință au demonstrat faptul că asimilarea acestei plante înainte de plimbare sau alergat este de 4 ori mai mare decât atunci când stai nemișcat. Deci ia aminte.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoși.com

Sursa: lataifas.ro
http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/horsetail
„Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben

Printare
error: Content is protected !!