Articole Populare

Cum puteți scădea febra la copii fără medicamente! Remedii inofensive.

Temperatura ridicată a corpului este o reacție de protecție a organismului în cazul unei infecției. În organism se încep niște procese care suprimă creșterea microbilor ce pot provoca disfuncții și activează producerea interferonului…

повышение температуры у ребенка

Medicii în mod unanim nu recomandă scăderea febrei la copil până nu va atinge 38-38.5°C, iar până atunci copilul trebuie să stea culcat și să bea cât mai multe lichide.

În cazul în care febra este foarte ridicată și încep convulsiile, slăbiciunile, atunci aceasta trebuie neapărat scăzută.

когда сбивать температуру

Cum se scade febra la copii

Paracetamolul, aspirina, ibuprofenul și alte medicamente antifebrile au un șir de efecte adverse care afectează stomacul și ficatul.

Administrarea acestora poate fi făcută doar după consultarea medicului pediatru. Scăderea febrei la copii poate fi efectuată și cu ajutorul remediilor naturiste și inofensive.

1. Amestecați oțet de mere cu apă în raport de 1:3. Înmuiați o bucată de bumbac în această soluție și ștergeți fruntea, tâmplele, articulațiile, palmele, tălpile.

2. Puneți pe frunte o compresă de oțet și schimbați-o când se încălzește. Puteți lăsa copilul să privească desene animate pentru a suporta mai ușor aceste proceduri.

компресс из яблочного уксуса

3. Consumul din abundență a lichidelor provoacă transpirația și ajută la scăderea mai rapidă a febrei.

4. Aerisiți camera. Aerul trebuie să circule prin cameră. Este binevenit aerul răcoros.

5. Pentru a suporta și a trece mai ușor febra, îmbrăcați copilul în niște hăinuțe mai subțiri.

Toți copiii sunt diferiți: unii suportă mai ușor febra, alții mai dificil… Este important să țineți minte că puteți coborî febra de sine stătător, doar când obrăjorii și urechiușele sunt rumene. În cazul în care copilul este palid, iar febra continuă să crească și nu este clară proveniența ei, atunci adresați-vă imediat medicului.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Printare
error: Content is protected !!