Articole Populare

Cele mai bune tratamente cu ulei de ricin pentru creşterea şi regenerarea părului

Uleiul de ricin este un remediu ieftin și eficient în cazul tuturor problemelor cu părul, fie că este păr uscat, deteriorat, fragil, electrizat, fie că sunt vârfuri despicate, gene și sprâncene subțiri, mătreață sau pielea capului uscată.

28-wonderful-castor-oil-benefits-and-uses-for-beauty-and-health-1

Uleiul de ricin poate fi utilizat cel mult 1-2 ori pe săptămână, putând fi combinat cu miere, ulei de vitamina A, ulei de vitamina E sau suc de lămâie. Însă, pentru prepararea unei măști cu ulei de ricin, cel mai comun ingredient este gălbenușul de ou. Acesta poate fi utilizat și separat, aplicându-l pe scalp și pe vârfurile părului, în fiecare seară timp de o săptămână. Iar dimineața se spală.

Tratamente pentru păr cu ulei de ricin

1. Ulei de ricin, gălbenuș și suc de ceapă (pentru căderea părului)

Amestecați  o linguriță de ulei de ricin cu sucul de la o ceapă, o linguriță de miere și un gălbenuș. Adăugați și câteva lingurițe de șampon. Aplicați pasta obținută pe păr și masați ușor. Acoperiți capul cu o folie, apoi înfășurați cu un prosop. Se lasă să acționeze 2-3 ore sau peste noapte.

2. Ulei de ricin, gălbenuș și coniac (pentru căderea părului)

Amestecați 2 linguri de ulei de ricin cu o lingură de coniac și un gălbenuș. Se aplică pe scalp și masează, apoi se acoperă părul într-o folie de plastic și se lasă să acționeze timp de 2 ore. La final se clătește și se spală cu șampon.

3. Ulei de ricin, gălbenuș și tinctură de gălbenele

Preparați un amestec din cantități egale de ulei de ricin, tinctură de gălbenele și un ou, aplicați-l pe păr și scalp și masați ușor. Lăsați timp de 30 de minute, apoi clătiți.

4. Ulei de ricin, gălbenuș și ulei de vitamina A (pentru păr fragil și mătreață)

Amestecați o lingură de ulei de ricin cu o lingură de ulei de vitamina A și un gălbenuș de ou. Aplicați amestecul pe părul umed și acoperiți cu o folie de plastic. Lăsați-l timp de 2 ore, apoi clătiți și spălați părul.

5. Ulei de ricin, gălbenuș și ulei de măsline (pentru regenerarea părului)

Amestecați 2 linguri de ulei de ricin cu 2 linguri de ulei de măsline și un gălbenuș de ou și aplicați pe părul umed. Stați 2 ore, apoi clătiți.

6. Ulei de ricin, gălbenuș, glicerină și oțet (pentru păr uscat)

Se prepară un amestec dintr-o lingură de ulei de ricin, o linguriță de oțet de mere, o linguriță de glicerină și un gălbenuș de ou. Se aplică pe păr, se acoperă capul și se lasă timp de 2-3 ore.

7. Ulei de ricin, gălbenuș, rom, ulei de vitamina A și E (pentru părul deteriorat)

Amestecați o lingură de ulei de ricin cu o lingură de rom, o lingură de miere, un gălbenuș de ou și câteva picături de ulei de vitamina A și E. Aplicați masca pe păr, lăsând-o să stea 2 ore, apoi clătiți și spălați părul.

Aceste tratamente se pot face de 1-2 ori pe săptămână. Puteți mări cantitățile ingredientelor, păstrând proporțiile, în funcție de lungimea părului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!