Articole Populare

Ceaiul din sâmburi de măsline poate trata diabetul zaharat de tip II. Iată cum trebuie urmată cura

Sâmburii de măsline sunt un adevărat medicament natural. Ajută la reglarea tranzitului intestinal, sunt benefici pentru stomac şi colon.

Sâmburii de măsline reglează şi nivelul glicemiei.

Iată cum se face ceaiul din sâmburi de măsline:

Ceai din sâmburi de măsline

Uscarea sâmburilor de măsline

Luaţi 200 de sâmburi de măsline sănătoase şi frumoase (să nu fie foarte negre), şi puneţi-le la uscat pe un dulap, într-un loc uscat. Lasăţi-le să stea timp de 2-3 săptămâni.

Apoi spargeţi sâmburii uscaţi în piuă şi măcinaţi-i cu râşniţa, până se transformă într-o pulbere fină, pe care o păstraţi într-un borcan de sticlă închis ermetic, la loc întunecos.

Prepararea şi administrarea ceaiului

Fierbeţi 250 ml apă la foc mic, timp de 10 minute, în fiecare dimineaţă. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi pulbere de măsline.

Beţi ceaiul cu înghiţituri mici, pe stomacul gol, până la ora 12:00. Între timp, mai luaţi şi o linguriţă de ulei de măsline presat la rece. Această procedură se face zilnic, până terminaţi praful şi se repetă la 4-6 luni de zile.

Macerat din frunze de măslin

Acesta este un alt remediu care menţine valorile glicemiei. Reglează, de asemenea, nivelul colesterolului şi trigliceridelor, detoxifiind puternic organismul.

Prepararea maceratului

Puneţi 20 de frunze uscate de măslin în 500 ml de apă rece de izvor şi lăsaţi la macerat timp de 12 ore. Apoi încălziţi preparatul până la fierbere. După primul clocot, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l acoperit timp de 5 minute. Strecuraţi şi păstraţi într-un alt vas de sticlă.

Mod de administrare

Beţi cu înghiţituri mici, de-a lungul întregii zile. Tratamentul durează 30 de zile şi se poate repeta din 2 în 2 luni.

Este bine să ştiţi:

Există diabet de 2 tipuri:

Tipul I (insulino-dependent) – este mai puţin răspândit, fiind forma de diabet în care are loc distrugerea celulelor pancreatice care secretă insulină; prin urmare,  bolnavilor trebuie să li se administreze insulină, în caz contrar există riscul de comă diabetică;

Tipul II (non-insulino-dependent) este cel mai întâlnit (80-85% din cazuri) şi apare de obicei la vârsta de 40-50 de ani.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: en.wikipedia.org

Printare
error: Content is protected !!