Articole Populare

Află cu ce organ ai probleme, în funcţie de zona în care apare durerea

Apariţia durerii este semn că organismul are anumite probleme. Este recomandat nu doar să amelioraţi durerile, ci să trataţi cauzele apariţiei acesteia.

getty_rm_photo_of_skeletal_images

Iată ce organe suferă în funcţie de locul durerii:

Inima

Dacă simţiţi durere în piept, braţul drept sau partea superioară a spatelui, cel mai probabil că inima nu funcţionează în mod corespunzător. În mod special, fiţi precauţi dacă durerea apare în partea stângă a corpului. Acesta este modul în care organismul trimite semnale de-a lungul măduvei spinării.

Plămâni şi diafragma

În cazul în care simţi durere la nivelul umerilor şi gâtului, verifică-ţi plămânii şi diafragma.

Ficatul şi vezica biliară

De obicei, durerile în zona ficatului şi vezicii biliare, sunt semne că ai probleme cu aceste organe.

Stomac şi pancreas

Dacă durerea persistă în zona abdominală şi în spate, posibil să ai probleme cu pancreasul sau stomacul. Conform statisticilor, peste 50% dintre pacienţi cu pancreatită cronică suferă de dureri de spate.

Intestinul gros

Durerea în partea dreaptă a abdomenului inferior poate semnala o problemă cu intestinul gros. Afecţiunile colonului şi rectului, de regulă, se manifestă prin dureri în zona centrală a abdomenului inferior.

Intestinul subţire

În cazul problemelor cu intestinul subţire, durerea apare în zona ombilicului.

Rinichi

Dacă durerea apare într-o zonă mare, în special partea inferioară a spatelui, abdomenul inferior, pelvis şi coapse, este posibil să ai probleme renale.

Vezica urinară

Fiţi atenţi la zona de jos a pelvisului, atât din faţă cât şi din spate. Durerea în aceste zone poate însemna că este afectată vezica urinară.

Ovarele

Dacă sunt inflamate, ovarele provoacă dureri în locul în care sunt localizate, apoi durerea se extinde şi în zona abdomenului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!