Articole Populare

5 semne comune că suferi de afecţiunea ficatului gras şi cum poate fi tratată

Ficatul gras este o afecţiune în care are loc acumularea de grăsime la nivelul ficatului, care apare şi la persoanele care consumă puţin alcool sau nu consumă deloc.

În unele cazuri acest lucru, poate cauza o boală periculoasă, care se numeşte steatoza hepatică.

liver 2

Cauzele afecţiunii ficatului gras nonalcoolic

Această boala apare atunci când ficatul nu mai poate procesa grăsimea şi aceasta se îmbibă în ficat. Aceasta se întâmplă în caz de diabet la persoanele ce depăşesc greutatea normală sau la cele obeze, care au un nivel ridicat al lipidelor din sânge şi hipertensiune arterială.

Potrivit statisticilor, de această boală suferă 1 din 3 sau 1 din 5 adulţi şi peste 1 din 10 copii în toată lumea. Principala cauză a acumulării grăsimii în ficat este considerată obezitatea şi se estimează că două treimi din adulţii obezi şi jumătate din copiii obezi sunt afectaţi de această boală.

Nu se ştie cu exactitate cum se dezvoltă boala ficatului gras nonalcoolic sau steatoza hepatică, dar cercetătorii au identificat câteva cauze ce duc la apariţia acestora:

  • Stresul oxidativ – apare ca urmare a unui dezechilibru între producţia de oxigen reactiv şi capacitatea organismului de a detoxifia rapid reactivii intermediari sau de a remedia prejudiciile cauzate.
  • Producerea şi eliberarea de proteine inflamatoare toxice de către celulele inflamate, celulele ficatului sau cele de grăsime
  • Moartea celulelor ficatului, cunoscută ca aptoza
  • Inflamarea ţesutului adipos şi pătrunderea celulelor albe ale sângelui
  • Bacteriile din intestine

Simptomele ficatului gras

Chiar dacă simtomele sunt greu sesizabile, există, totuşi, câteva semne care indică prezenţa acestei afecţiuni:

1. Probleme de concentrare

2. Dureri şi crampe abdominale

3. Slăbiciune şi oboseală cronică

4. Schimbarea culorii pielii – apar unele pete negre pe gât

Remedii naturale pentru tratarea ficatului gras nonalcoolic

Persoanele care suferă de această boală trebuie mai întâi să slăbească pentru a reduce nivelul de grăsime din ficat şi să ia medicamente pentru a micşora nivelul lipidelor, a regla nivelul de insulină şi a reduce inflamarea ficatului.

Iată câteva remedii care pot trata această afecţiune:

1. Rădăcina de ghimbir

Datorită conţinutului bogat de fibre, rădăcina de ghimbir menţine sănătatea tractului digestiv, eliminând toxinele din organism. Se prepară un ceai de ghimbir, prin fierberea a câteva bucăţele de ghimbir în apă sau în ceai verde. Ghimbirul poate fi inclus şi în dieta zilnică, adăugându-l în salate sau smoothie.

2. Armurariul

Armurariul este o plantă utilizată de mai bine de 2000 de ani în tratarea bolilor de ficat şi vezică biliară. Planta elimină toxinele din ficat şi, potrivit unui studiu, poate reduce rata decesului printre cei care suferă de boli ale ficatului.

3. Curcuma

Datorită faptului că turmericul are proprietăţi antiinflamatoare, inclus în alimentaţia zilnică, va reduce inflamaţia din organism şi va trata problemele digestive. Poate fi folosit ca şi condiment în mâncăruri sau se poate face ceai din curcuma.

4. Uleiul de seminţe negre

Uleiul de seminţe negre accelerează procesul de vindecare a bolii ficatului gras, având capacitatea de a reduce şi a preveni dezvoltarea acestei afecţiuni.

5. Rădăcina de păpădie

Rădăcina de păpădie conţine vitamine şi nutrienţi ce curăţă ficatul şi asigură buna lui funcţionare. În plus, datorită faptului că este un diuretic natural, păpădia elimină rapid toxinele. Ceaiul de păpădie menţine ficatul sănătos.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.com

Sursa: www.davidwolfe.com

Printare
error: Content is protected !!