Articole Populare

5 etape de îngrijire corectă a pielii mâinilor. Secretele despre care puţini oameni ştiu…

Mâinile pot spune multe. Ele pot trăda vârsta, genul de activitate şi chiar statutul social. Pielea netedă şi fină a mâinilor este un dar al naturii.

Dar cât timp îşi va păstra aspectul tânăr şi sănătos, depinde numai de noi. Impactul negativ al factorilor externi duce la îmbătrânirea prematură a pielii, deshidratare şi uscare, de aceea mâinile noastre au nevoie de îngrijire şi atenţie specială.

уход за кожей рук

ÎNGRIJIREA CORECTĂ A MÂINILOR

Industria de înfrumuseţare oferă o varietate de tratamente de îngrijire a mâinilor. Lista procedurilor este destul de mare: parafinoterapie, masaj, măşti şi aşa mai departe. În cazul în care nu aveţi posibilitatea să mergeţi la salon, puteţi îngriji mâinile acasă.

уход за кожей рук

ÎNGRIJIREA MÂINILOR LA DOMICILIU

1. Alimentaţie corectă

Pielea este ca o oglindă, reflectă lipsa de vitamine şi minerale în organism. În cazul unei alimentaţii echilibrate pielea primeşte toate substanţele necesare din interior.

Important: în cazul unei erupţii cutanate, petelor, roşeţii, nu încercaţi să le trataţi singuri.

2. Reduceţi impactul negativ

Spălatul, curăţenia, lucrul în grădină, gerul, soarele şi o mulţime de alţi factori afectează mâinile, dar le putem proteja. Lucraţi prin gospodărie cu mănuşi, în timpul verii utilizaţi cremă împotriva razelor UV, iar iarna – o cremă de protecţie împotriva frigului.

3. Exfoliere

Funcţia principală a peeling-ului este să scape pielea de celulele moarte şi să stimuleze formarea unor celule noi, pentru o piele netedă.

4. Măşti, băi

Scopul şi compoziţia pot fi diverse, de exemplu pentru a accelera creşterea unghiilor. Alegeţi remedii în fucţie de efectul dorit şi de tipul de piele.

5. Cremă

Este cel mai frecvent tip de produse cosmetice, utilizate pentru îngrijirea pielii. În funcţie de tipul de cremă, aceasta poate menţine echilibrul umidităţii, accelera regenerarea, elimina iritaţia, face mâinile mai moi şi mai netede.

Îngrijiţi-vă mâinile în mod regulat. Astfel veţi păstra tinereţea şi frumuseţea lor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Printare
error: Content is protected !!