Articole Populare

15 întrebuințări neobișnuite ale ouălor! Nu o să-ți vină să crezi!

Pe lângă întrebuințarea obișnuită în alimentație, putem găsi ouălor încă multe utilizări.

În acest articol redacția Sanatosi.com îți va pune la dispoziție 15 întrebuințări neobișnuite ale acestor produse naturale minunate:

1. Folosește ouăle ca șampon – bate un ou și rulează-l prin păr, apoi masează și scalpul. Albușul hidratează părul iar gălbenușul îl întărește și stimulează creșterea lui.

2. Redu ridurile – bate un albuș de ou și aplică-l peste zona dorită. Acesta are proprietatea de a strânge pielea, astfel reducându-se ridurile.

3. Hidratează pielea – aplică pe față, mâini și gât gălbenuș de ou pentru a hidrata pielea uscată.

are-eggs-healthy

4. Îngrășământ – pisează câteva coji de ou și adaugă-le în pământul florilor. Calciul din coaja de ou le va ajuta să crească.

5. Fă din ou o artă – o ocupație bună pentru copii. Este nevoie să faci câteva găuri în ou și să lași conținutul să curgă încet. Vezi ce ornament se va primi!

6. Cuburi de gheață – chiar și cutia de carton o poți folosi altfel. Toarnă în ea apă și pune-o la înghețat. Vei obține aceleași cuburi de gheață!

7. Pictură comestibilă – amestecă un colorant alimentar cu albuș de ou, după care fă ornamente pe produsele de patiserie.

8. Strecurătoare –  pentru a preveni înfundarea canalizării, pune coji zdrobite de ou în sita de la chiuvetă și acestea vor opri resturile care au rezultat de la spălarea vaselor.

9. Pansament septic – aplică pe rană un strat subțire de albuș. Acesta protejează rana și o vindecă mai ușor.

10. Curăță bijuteriile – într-un vas pune 2 gălbenușuri fierte și acoperă-le cu un șervețel. Peste șervețel pune bijuteriile și sigilează vasul. În 3 zile sulful din ou își va face treaba și bijuteriile vor părea ca noi!

11. Scoate amărăciunea din cafea – înainte de a prepara o cafea naturală, adaugă în aceasta câteva coji de ou. Coaja de ou nu doar va schimba pozitiv gustul cafelei, dar și îi va elimina amărăciunea.

12. Curăță obiectele din piele – pentru asta este nevoie să aplici un strat subțire de albuș pe zona murdară și să freci ușor. Pata va ceda!

13. Oprește dăunătorii – în jurul grădinii tale presară coji zdrobite de ou. Melcii, omizile sau alți dăunători au frică să treacă peste cojile de ou, pentru că acestea îi rănesc.

14. Nutrient pentru plante – apa în care s-au fiert ouăle nu trebuie aruncată. Ea conține mulți nutrienți de care au nevoie plantele de cameră.

15. Adeziv – dacă ai nevoie să lipești rapid ceva, folosește albușul de ou!

Sperăm să-ți prindă bine aceste sfaturi.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sanatosi.com

Printare
error: Content is protected !!